zondag 20 juli 2014

Josephine Angelini - Starcrossed

In het begin was 'Starcrossed' van Josephine Angelini maar moeilijk te begrijpen. Er gebeurt van alles in korte tijd wat pas veel later opgehelderd wordt. Toch motiveert je dit wel om verder te lezen.

Lucas is in alle opzichten perfect. Hij is slim, knap, aardig, atletisch en ga zo maar door. Als hij samen met zijn familie bij Helen op school komt, probeert ze er eerst niet te veel aandacht aan te besteden. Helen is een beetje geeky. Ze is ontzettend verlegen en wil zich het liefst zoveel mogelijk verstoppen. Helaas gaat dat niet makkelijk. Ze is ontzettend lang en ziet eruit als een supermodel. Als ze Lucas voor het eerst tegenkomt op school, krijgt ze een gevoel wat ze nog nooit eerder heeft gehad. Razernij woedt in haar en het liefst zou ze Lucas met blote handen vermoorden. Dat probeert ze dan ook. Midden in de school. En iedereen ziet het.

Later kom je erachter dat Helen een halfgod is en toebehoort aan het huis van Atreus, terwijl Lucas bij het huis van Thebes hoort. Al duizenden jaren moeten de huizen schuld vereffenen bij elkaar door de oorlog in het verleden. Dat doen ze door iemand van een ander huis te vermoorden. De Furies zorgen ervoor dat al deze scions de halfgoden van andere huizen zo erg haten, dat ze snel iemand vermoorden.

Doordat Lucas en Helen bijna doodgaan en elkaars leven redden, hebben ze deze schuld afgelost. Daarna worden ze al snel hopeloos verliefd op elkaar. Toch blijven ze van verschillende huizen en mogen deze huizen niet gemengd worden. Later kom je erachter dat deze liefde een moderne versie van de Griekse mythologie van Heleen van Troje en Paris is. Het is jammer dat deze verboden liefde zo lang uitgerekt wordt, dat je er in het eerste boek weinig van merkt.

Ook omdat ik echt een nerd ben wat betreft mythologie, vond ik dit toch een geweldig boek. Daarnaast is het romantisch en leuk geschreven. Josephine heeft ontzettend leuke karakters gecreëerd. In elk boek van deze serie heeft Helen veel dromen. Normaal zijn dit stukken in een boek die ik oversla omdat ze vaak saai en langdradig zijn. In dit boek waren ze voor de verandering erg interessant en heel spannend.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen